Elektrostrojarska obrtnička škola    I    Selska cesta 83, Zagreb, HR    I   Tel: 01 3695 080; Fax: 01 3026 165.   I     E-mail: info@esos.hr 

Home Nalazite se na: UčeniciIzvannastavne aktivnostiKAZALIŠNA SKUPINA „ELEKTRONI“: S NAŠE STRANE ULICE
KAZALIŠNA SKUPINA „ELEKTRONI“: S NAŠE STRANE ULICE
Nedjelja, 20 Svibanj 2018 17:52
 
Naša škola nastavila je i ove godine suradnju s udrugom Kultura nova, ali ovaj put na nešto drugačiji način; pod budnim okom Zvjezdane, Sanje, Irene i Ane, naši dečki, okupljeni u glumačku družinu „Elektroni“,  odlučili su se i sami okušati „na daskama koje život znače“.
 
Skupina odabranih učenika (putem audicije), uz vodstvo stručnog tima iz Kulture nove, sami su sudjelovali u kreiranju predstave „S naše strane ulice“ čiju smo premijeru imali priliku gledati u školskoj dvorani u utorak 15.svibnja.
 
Cilj je bio od samog početka omogućavanje kreativne provedbe slobodnog vremena učenicima zainteresiranima za dramsko izražavanje, aktivno sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima i stvaranje školske predstave, razvijanje sposobnosti dramskoga izražavanja, komunikacije i timskog rada, kreativnosti, stvaralačkog izražavanja, jačanje samopouzdanja, te pozitivne afirmacije, kao i poticanje zanimanja za  stvarnost oko sebe.
 
Mate, Šefko, Marko, Isaak i Toni, sve prisutne učenike i profesore, oduševili su svojim kreativnim izvedbama i scenskim nastupom na kojem bi im mogli pozavidjeti i profesionalni kolege-glumci.
 
Tijekom 30-minutne izvedbe na sceni su se nizali prizori iz života mladih, njihovih svakodnevnih druženja u dnevnim i noćnim satima, različite dogodovštine u kasnim noćnim terminima, vrlo živopisne scene iz naših tramvaja, kao i prizori za vrijeme nedjeljnog ručka kad je obitelj na okupu, zatim iz škole kad mama dođe na razgovor s razrednikom i dr.
 
Nakon još izvedbi unutar naše škole, plan je  predstavu „S naše strane ulice“ od jeseni prikazati i drugim vršnjacima putem gostovanja po školama Grada Zagreba, a i šire.
 
Bravo za naše talentirane „Elektrone“ i prijatelje iz Kulture Nove!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ažurirano Nedjelja, 20 Svibanj 2018 18:02
 

UPISI 2018./2019. – „DOĐITE U SELSKU“

 

Niste prijavljeni.