Elektrostrojarska obrtnička škola    I    Selska cesta 83, Zagreb, HR    I   Tel: 01 3695 080; Fax: 01 3026 165.   I     E-mail: info@esos.hr 

Home Nalazite se na: UčeniciIzvannastavne aktivnostiPreventivni programProjekt promicanje mentalnog zdravlja mladih – "Pogled u sebe"
Projekt promicanje mentalnog zdravlja mladih – "Pogled u sebe"
Srijeda, 03 Veljača 2016 10:14
U tri zagrebačke srednje škole, među kojima je i naša je u tijeku provedba javnozdravstveno-edukativnog pilot projekta sa ciljem podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja među mladima. 
Projekt se provodi u organizaciji Studentske udruge CroMSIC, Centra za mentalno zdravlje Doma Zdravlja Zapad, uz potporu Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Medicinskog fakulteta u Zagrebu i brojnih stručnjaka i institucija.
 
Ciljevi projekta su : osvijestiti važnost unaprjeđenja i brige za vlastito mentalno zdravlje, povećati znanje mladih o mentalnom zdravlju te smanjiti stigmu prema mentalnim poremećajima. Radionice se provode sa učenicima završnih, trećih razreda u 2.polugodištu pod satovima razredne zajednice , a pod nazivom Pogled u sebe koje su usmjerene prema osvještavanju i razumijevanju vlastitih osjećaja, potreba, ponašanja, odnosa prema životu i budućnosti.
 
Vršnjačka edukacija se provodi od strane studenata medicine koji su prošli edukaciju od strane stručnjaka, a evaluacije će doprinijeti unapređenju projekta. 
 
Prije radionica u razredima održana je dana 22.01.2016. edukacija nastavnika i stručnih suradnika u Domu zdravlja Zagreb , u Centru za zaštitu mentalnog zdravlja kao i predstavljanje navedenog projekta. 

 

U Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi, u školskoj 2017. / 2018. nastavlja se pilot projekt „Promicanje mentalnog zdravlja“, faza II kroz 8 radionica za učenike završnih razreda. 

Ažurirano Ponedjeljak, 29 Siječanj 2018 15:19
 

UPISI 2018./2019. – „DOĐITE U SELSKU“

 

Niste prijavljeni.